Tradycyjnie wielkopolskie
Uczennice Technikum żywienia i usług gastronomicznych, podczas zajęć dodatkowych, przygotowywały tradycyjne rogale świętomarcińskie.
Zaduszki w Internacie
4 listopada w Internacie odbyła się Wieczornica – Zaduszki w Internacie. Wychowankowie internatu w nastroju głębokiej zadumy nad przemijaniem oraz sensem ludzkiego istnienia zapoznali się z wierszami poświęconymi powyższej tematyce.
Otrzęsiny
29 października w Internacie odbyły się otrzęsiny jego nowych mieszkańców Dwudziestu siedmiu pierwszaków zmierzyło się z konkurencjami przygotowanymi przez ich starszych kolegów.
Carving w praktyce
Nauczyciel ZSR Grabonóg – Krzysztof Bogusz, który na co dzień przygotowuje przyszłych adeptów sztuk kulinarnych, sam wcielił się w rolę ucznia biorąc udział w seminarium zorganizowanym przez KCER w Brwinowie.
Krótko o Długoraju
W ramach projektu „Poznaj Zapomnianych – Gostyń”, przez cały czwartek 31 października na terenie Ziemi Gostyńskiej odbywały się edukacyjne spotkania historyczne.